Γευσεις

Οι επιλογές cakes και γέμισης που χρησιμοποιώ στα γλυκά μου:


ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΤΕΣ
  • chocolate mud cake με γέμιση βουτυρόκρεμα βανίλιας και επικάλυψη γκανάς σοκολάτας
  • chocolate mud cake με γέμιση κρέμα oreo cookies
  • chocolate mud cake με γέμιση κρέμα φράουλα
  • chocolate-orange mud cake με γέμιση λευκή σοκολάτα ή κρέμα πορτοκάλι
  • caramel mud cake με γέμιση βουτυρόκρεμα toffe
  • lemon cake με γέμιση lemon curd και κρέμα λεμονιού ή ιταλικής μαρέγγας (για τους φαν του λεμονιού)
  • carrot cake με γέμιση cheese cream
έξτρα στη γέμιση (extra fillings):
  • καραμελωμένοι ξηροί καρποί
  • φρέσκα φρούτα (μπανάνα, φράουλα ή κομπόστα ροδάκινο, βύσινο κτλ)
  • μερέντα
  • μαρμελάδα σπιτική (φράουλα, ροδάκινο, πορτοκάλι, φρούτα του δάσους)
  • καραμέλα γάλακτος σπιτική


ΓΙΑ ΤΑ CUPCAKES

  • βανίλια
  • σοκολάτα
  • πορτοκάλι
  • σοκολάτα-πορτοκάλι 
  • σοκολάτα-μπανάνα 
  • triple chocolate
  • λεμόνι (με παπαρουνόσπορους-προαιρετικά)
  • καραμέλα
  • μόκα
  • καρότο
  • κανέλα 
  •  μήλο, κανέλα και μέλι
  •  κακάο με μαύρο ρούμι και σταφίδες
  • φρούτα και ξηροί καρποί 
  • ginger και σταφίδες
  • red velvet

Γέμιση cupcakes προαιρετικά (optional cucpake fillings):

  • μαρμελάδα σπιτική
  • lemon curd σπιτική  (σάλτσα λεμονιού)
  • orange curd σπιτική (σάλτσα πορτοκαλιού)
  • μερέντα
  • καραμέλα γάλακτος σπιτική
  • σοκολάτα γάλακτος/λευκή/bitter
  • σταγόνες σοκολάτας

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ (cookie flavours)
  • βανίλια
  • κακάο
  • πορτοκάλι
  • λεμόνι
  • αμύγδαλο
  •  κανέλα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ!
Οι τούρτες με διακόσμηση ζαχαρόπαστας, δεν είναι σαν τις απλές τούρτες σαντιγύς ψυγείου που έχουμε συνηθίσει. Είναι φτιαγμένες κατά τέτοιο τρόπο, ωστε να μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ζαχαρόπαστας (που μπορεί να ζυγίζει από 500γρ. σε μια μικρή τουρτα έως πολλά κιλά στις μεγαλύτερες!), αλλά και να μπορούν να πάρουν το σχήμα που θέλουμε στα 3d σχέδια, ή σ'αυτά που χρειάζονται "γλυπτική" για να γίνουν. Αυτές οι τούρτες δεν θέλουν ψυγείο, όσο κιαν ακούγεται παράξενο. Είναι φτιαγμένες λοιπόν με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρούνται φρεσκότατες και γευστικές για 1 εβδομάδα σε θερμοκρασία δωματίου, κλεισμένες καλά στο κουτί τους, ή σε τάπερ αεροστεγώς.
Πολλές φορές με ρωτάνε για τις τούρτες με διακόσμηση πάστας ζάχαρης, αν πρόκειται για ένα σκέτο ξερό κέικ, και αν ουσιαστικά αυτό που αξίζει είναι μόνο η εμφάνισή τους και όχι η γεύση τους. Αυτό δεν ισχύει! Οι τούρτες είναι πολυ γευστικές, και τα κέικ που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους, δεν έχουν καμιά σχέση με τα γνωστά στεγνά και φουσκωτά κέικ που φτιάχνουμε για τον καφέ. Κιαυτό, γιατί εδώ στην Ελλάδα τουλάχιστον μας αρέσουν τα ζουμερά και όχι τα στεγνά γλυκά, σε αντίθεση με ό,τι έχουν συνηθίσει στην Αγγλία και στην Αμερική (απ'όπου και προέρχονται οι τούρτες ζαχαρόπαστας). Οι συνταγές που χρησιμοποιούμε είναι ειδικές, πολυδοκιμασμένες συνταγές, ζουμερών ή και υγρών κέικ, που θυμίζουν ελαφρώς σιροπιασμένα παντεσπάνια. Η γέμιση που χρησιμοποιείται είναι σφιχτή για να μην βουλιάξει απ'το βάρος της ζαχαρόπαστας, και δεν χρειάζεται ψυγείο (δεν παρασκευάζεται δηλαδή με κάποιο υλικό που να αλλοιώνεται εκτός ψυγείου). 

Τα ίδια ισχύουν και για τα cupcakes.

Τα cookies διατηρούνται φρέσκα αφράτα και γευστικά, μέσα στη συσκευασία τους, ή κλεισμένα σε τάπερ αεροστεγώς, για 2-4 εβδομάδες (ανάλογα τη θερμοκρασία).

Όλα παρασκευάζονται με αγνά φρέσκα υλικά του σουπερμάρκετ, όπως ακριβώς τα φτιάχνουμε για τις οικογένειές μας (με σκόνες, έτοιμα μείγματα και προιόντα κακής ποιότητας δεν έχουμε καμία σχέση). Επίσης όλα φτιάχνονται κατόπιν παραγγελίας, οπότε δεν έχουμε τίποτα έτοιμο στο στοκ μας!
Everything is made with pure, fresh ingredients that we buy from the supermarket and prepare just as we do for our famillies (we have nothing to do with pre-prepared mixtures, neither with bad quality products). In addition, everything is made on order, so we do not have anything ready in our stock

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου